Odběrová místa a laboratoře Kariéra GDPR

Mezinárodní sdružení leteckých dopravců (IATA) a Unilabs zahájili spolupráci v oblasti testování na Covid-19

Ženeva, 20. dubna 2021: Společnost Unilabs, přední evropský poskytovatel diagnostických služeb a Mezinárodní sdružení leteckých dopravců (IATA), podepsali dohodu o začlenění produktů společnosti Unilabs do testovacího systému IATA Travel Pass.
Díky této dohodě se společnost Unilabs (v ČR pokrývá síť laboratoří AeskuLab) stane jednou z prvních velkých skupin laboratoří, které budou začleněny do aplikace IATA Travel Pass.

Důkaz o negativním testu Covid-19 je vyžadován mnoha vládami jako vstupní podmínka a aplikace umožňuje bezproblémový, bezpečný a snadný proces.

"Testování na Covid-19 bude hrát roli při obnovení mezinárodního cestování. Cestující budou muset porozumět lokálním požadavkům na testy, vyhledat laboratoře, ověřit svou totožnost v laboratoři a předat výsledky testů příslušným stranám - leteckým společnostem a vládám - podle potřeby. Naše partnerství se společností Unilabs umožní cestujícím přístup k rozsáhlé síti laboratoří a pomůže jim bezpečně a efektivně spravovat výsledky jejich testů," řekl Willie Walsh, generální ředitel IATA.

"Jsme potěšeni, že si nás IATA vybrala pro tuto iniciativu," řekl Michiel Boehmer, prezident a provozní ředitel společnosti Unilabs. "Vzhledem k tomu, že se opět začíná více a více letecky cestovat, jsme připraveni přispět svým dílem - dodávat rychlé, efektivní a spolehlivé testy na Covid-19, díky nimž lidé budou moci opět cestovat."

Cestovní průkaz IATA Travel Pass poskytuje informace o vstupních požadavcích jednotlivých zemí, směruje cestující do ověřených laboratoří a umožňuje cestujícím získat a spravovat digitální certifikáty pro testy Covid-19 nebo očkování.

Laboratoře Unilabs budou moci do IATA Travel Pass bezpečně nahrávat výsledky testů, které se následně zkontrolují s globálním registrem národních zdravotních požadavků IATA Timatic, aby bylo možné vydat potvrzení "OK to Travel". Prostřednictvím aplikace mohou cestující sdílet svůj stav a digitální test s úřady, letišti a leteckými společnostmi. 

Unilabs a IATA v současné době realizují pilotní program ve Spojených arabských emirátech. Jakmile budou procesy úspěšně nastaveny,  bude iniciativa rozšířena na další subjekty společnosti Unilabs sítě v mnoha zemích.

Vedle PCR testů provádí společnost Unilabs také antigenní a sérologické testy. Od zahájení pandemie Covid-19 provedla skupina laboratoří téměř 10 milionů testů na Covid-19 v 17 zemích světa.

Proč AESKULAB?

  • Kvalita, kvalifikace, zkušenost a spolehlivost.
  • Široké spektrum vyšetření.
  • Hustá síť odběrných míst po celé republice.
  • Desítky svozových tras.
  • Moderní diagnostické metody, přístroje a technologie.
  • Rychlá diagnostika onemocnění.
  • Odborné konzultace pro celou republiku.
  • Bezplatný odvoz a likvidace infekčního odpadu.
  • Automatizovaná příprava a diagnostika vzorků.