Odběrová místa a laboratoře Kariéra GDPR

Dánský koncern A.P. Moller Holding převzal skupinu Unilabs, evropského lídra v poskytování laboratorních a diagnostických služeb,  jehož součástí je také společnost AeskuLab, největší soukromý poskytovatel laboratorních služeb v Česku. "Zejména zkušenosti Unilabs s testováním v oblasti patologie a radiologie na nás udělaly hluboký dojem," konstatoval Robert M. Uggla, CEO holdingu, který založila a vede rodina Maerskových.

"Jsme velmi potěšeni, že se stáváme součástí A.P. Moller, jenž se pyšní skvělou globální pověstí. Pro naši společnost jsme našli dokonalého partnera," řekl Michiel Boehmer, CEO společnosti Unilabs.

"V uplynulých letech jsme v Unilabs pod heslem Care Big vybudovali silnou firemní kulturu, v níž lidé cítí hrdost a radost z toho, že mohou něco změnit, pracovat jako lídři v laboratorních, radiologických, diagnostických službách či v oblasti patologie," dodal Michiel Boehmer s tím, že zmíněná kultura je ´tajnou ingrediencí´ stojící za silným finančním výkonem společnosti.

Robert M. Uggla podotkl, že Unilabs přesně zapadá do koncepce jeho skupiny týkající se místních operací, které vyžadují vysokou úroveň automatizace a logistiky v různých zemích.  "Vidíme příležitost, jak s aktivitami společnosti vstoupit na nové trhy, a nabídnout tak významné a okamžité řešení zemím, které mají omezený přístup k metodám, jakými jsou např. teleradiologické služby."

Transakce ještě podléhá obvyklým závěrečným procesům a schválení regulátory, její dokončení se očekává v řádu několika měsíců.

Podle Jana T. Nielsena, CIO společnosti A.P. Moller Holding, rozsah a kvalita laboratorně-diagnostických služeb Unilabs významně přesahuje výzvu spojenou se současnou pandemií onemocnění COVID-19. "Specializované znalosti, technologie a dokonalost v procesech jsou zásadními faktory, jak se stát důvěryhodným partnerem a poskytovatelem zdravotnické péče.  A.P. Moller Holding bude pokračovat v investicích do těchto klíčových kapacit a posílí expanzi digitálních platforem Unilabs a jejího budoucího působení v různých regionech," poznamenal.

Většinovým vlastníkem Unilabs dosud byla firma Apax Partners. "Rád bych poděkoval Apaxu, který nás na naší pouti doprovázel od roku 2007. Podporoval naši strategii, pomáhal nám vyrůst v mezinárodního šampiona v oboru diagnostiky, kterým dnes jsme, a připravil nás skvěle pro další kapitolu," ocenil Michiel Boehmer.

"Bylo mi ctí pracovat několik posledních let s Michielem, Josem Lamersem a celým týmem Unilabs," řekl Steven Dyson, partner v Apaxu. "Společnost prošla významnou transformací, včetně zrychlení organického růstu, expanze na nové trhy prostřednictvím strategických akvizic a vůdčí rolí v digitalizaci zdravotní péče. Stala se hlavním poskytovatelem diagnostických služeb v Evropě," zdůraznil.

Proč AESKULAB?

  • Kvalita, kvalifikace, zkušenost a spolehlivost.
  • Široké spektrum vyšetření.
  • Hustá síť odběrných míst po celé republice.
  • Desítky svozových tras.
  • Moderní diagnostické metody, přístroje a technologie.
  • Rychlá diagnostika onemocnění.
  • Odborné konzultace pro celou republiku.
  • Bezplatný odvoz a likvidace infekčního odpadu.
  • Automatizovaná příprava a diagnostika vzorků.